1062 Budapest, Bajza u. 62. | +36 1 / kattintson +36 20 / kattintson kattintson

Hogyan készül? Bemutajtuk, milyen munkafolyamatokon megy át lámpája, mielőtt kézhez kapná!

Így készül az Ön lámpája kézi készítéssel 16 munkafolyamaton át

Így készül az Ön lámpája kézi készítéssel 16 munkafolyamaton át

Miután rendelését fogadtuk, az Ön igényei szerinti pontosításokkal - a hosszúságot, szélességet, színt illetően - üzemünkben kollégáink hozzálátnak a lámpa alapanyagának előkészítéséhez.

Így készül az Ön lámpája kézi készítéssel 16 munkafolyamaton át

Ha a lámpa öntött alkatrészeket is tartalmaz, akkor azt öntödénkben kézzel aprólékosan beformázzuk, majd több mint 1000 celsius fokos folyékony rézzel kiöntjük.


Miután kész az öntés, a nyers, durva felületet megköszörüljük, az éles sorjákat a belső felületekről lemarjuk, majd kézi finom reszelőkkel egyenletesre alakítjuk.


Ezt követően fémcsiszoló részlegünkben a külső felületeket simára csiszoljuk, majd továbbadjuk esztergályosainknak, lakatosainknak a menetelési, hajlítási, méretezési és ipari ezüsttel történő forrasztási műveletek elvégzésére.


Immár a félkész termék visszakerül fémcsiszoló részlegünkhöz, ahol a korábbi munkafolyamatoknál rárakódott szennyeződéseket kézzel aprólékosan lecsiszoljuk. Ebben az állapotában a lámpa fémrésze fényesen ragyog, mint az arany.


Ezután, egy felülettisztítást követően, egy több fázisú antikolási vagy nikkelezési vegyi eljáráson esnek keresztül a lámpa különálló részei.


Ezt követően, a felület végleges színét ismét a fémcsiszolók végzik el, akik továbbítják az összeszerelő részleg felé a félkész termékeket. Összeszerelés előtt elektromos szerelvényekkel, porcelán foglalatokkal, duplán szigetelt vezetékekkel, és szabványos érintésvédelmi földeléssel látjuk el a lámpákat.


Miután összeszereltük a világítótesteket, minden darabot érintésvédelmi vizsgálatnak vetünk alá, és végül a minőségellenőrzést követően csomagoljuk be az Ön lámpáját.

 

Nyersanyag:

Nevünkhöz az elmúlt több, mint 35 év alatt, a jó minőség, az egyedi tervezés és a kiváló alapanyagok kapcsolódtak. Nem engedünk a minőségből, minden esetben követjük a kézi technológiát, és 100 % réz alapanyagból készítjük termékeinket.

 

Hogyan tudja azt Ön ellenőrizni, hogy a lámpa valóban rézből készült?

A lámpák látható része 100%-ban rézből készül, de a stabilitásuk miatt a nem látható tartószerkezetekhez egyéb felületkezelt fémet használunk. Ha a világítótest nem látható részén például a búratartó belsejében megkarcolja a felületet egy éles tárggyal, a karcolásnak fényes aranyszínnel kell ragyognia. Ha nem ilyen, akkor a lámpa nem réz-alapú.
 

Fémnyomás:

Természetesen ez a munkafolyamat is kézzel készül, amely nem tévesztendő össze a tömeggyártásban készülőkkel, melyeket nagynyomású présgéppel készítenek. A kézzel történő fémnyomásnál az ívek és hajlatok aprólékosabbak és szebbek, mint a présgéppel készülteknél.
 

Öntés és megmunkálás:

Üzemünkben a nyersöntvények 5 munkafolyamaton mennek keresztül – mindig szakavatott kezekben – mire félkész állapotba kerülnek.

Öntés és öntés között is van különbség ugyanis. Ez az 5 lépcsős, aprólékos munkafázis garanciát jelent arra, hogy az öntvény kiváló alapot biztosítson a lámpájának.

 

Villamosság, villanyszerelési anyagok:

Lámpáinkban Ön kizárólag porcelán foglalatot talál, melyből mindig biztonsággal távolítható el a kiégett villanykörte.
Vezetékeink duplán szigeteltek, amivel biztonságosan használhatóak a lámpák akár egy esetleges külső sérülés esetén is.

 

Lámpabúrák:

Lámpáinkhoz az üveg, mint minden más elem, szintén kézzel készül, ügyelve arra, hogy a csiszolási minták szépek, finom vonalvezetésűek legyenek.


Rendkívül szigorúan vizsgáljuk az üvegbúrák minőségét: még az iparági elfogadott hibanormát sem akceptáljuk, így nagyon ügyelünk arra, hogy az üvegcsiszolás mintájában ne legyen átfedés, egymásba csúszás. A csiszolást követően a csiszolt felületet fényesre polírozzuk, ami úgy csillog, mint egy kristálypohár, vagy akár egy ékszer.

 

Ajánlatkérés

Vegye fel velünk a kapcsolatot, kollégánk hamarosan felkeresi megadott elérhetőségein!

Hírek

Kollekció