1062 Budapest, Bajza u. 62. | +36 1 / kattintson +36 20 / kattintson kattintson

Patinás Lámpa: a mi történetünk...

A mi történetünk...

A mi történetünk...

Minden 1981-ben kezdődött…

1981-ben édesapám, különleges vonzalommal talált rá az első darabokra: régi, eredeti, patinás csillárokat, lámpákat vásárolt aukciókon, vásárokon. Mind árasztották magukból koruk eleganciáját, hangulatát és titokzatos történetét. Mintha meséltek volna... Eleinte csak felújítottuk ezeket a lámpákat, hogy értékesíthessük őket, de hamar szenvedélyünkké váltak ezek a régies, értékes darabok. 5 éven belül saját gyártásba kezdtünk és már közel 20 új modellt tartalmazott a repertoárunk.

 

Az általunk gyártott lámpák stílusa, művészi kidolgozottsága és fennkölt hangulata pedig vonzotta a műértő vásárlókat. Hamarosan kialakult a lámpák köré egy magyar illetve német és osztrák régiségkereskedőkből álló vevőkör. Rövid időn belül elismertségre tettünk szert, és a rézlámpák szakértőjévé váltunk Magyarországon. Amikor 1999-ben megnyitottunk a bemutatótermet a belvárosban, akkor az 40 m2-en fogadta az érdeklődőket, míg a hozzá tartozó gyártó részleg 200 m2 volt és 5 főt foglalkoztatott.

 

A lámpákat  családokba rendeztük és az akkor meglévő csillárok kiegészültek a stílusban és formavilágában megegyező falikar, mennyezeti lámpa és állólámpa változatokkal. 


2006-ban édesapám visszavonult a cég üzleti részétől. A bátor változások ekkor kezdődtek a cég életében.


Üzletünk 140 m2-re bővült, neves belsőépítész közreműködésével elegáns és egyben különleges bemutatóteremmé, egy patinás lámpa-szalonná alakult. 

 

Termékeink egyre ismertebbé váltak Magyarországon, több neves referencia között, azzal is büszkélkedhetünk, hogy cégünk kézzel készített  lámpái díszítik az Országházat is.

 

2008-tól a nemzetközi piacot vettük célba: az első külföldi szereplésünk alkalmával Lipcsében, a „Denkmal” műemlékvédelmi kiállításon termékeink megkapták a szakmai szinten elismert „Goldmedaille” érmet.


Termékpalettánk ekkor már közel 400 lámpából állt, amit 2012-ig megdupláztunk saját ötleteink és terveink alapján, melyeket folyamatosan le is védetünk. Egyszerre folyt a tervezés, fejlesztés és a nemzetközi piac meghódítása.

 

2010 óta évente 5-6 külföldi kiállításon találkozhat velünk a közönség Milánótól Londonig, Párizstól Frankfurtig, Dubaitól Las Vegasig.

 

Ma már számos neves referenciával büszkélkedhetünk, a világ minden táján, mint pl: a moszkvai Kremllel is. Jelenleg közel 700  lámpát készítünk kézzel, manufaktúránkban – itthon,  Magyarországon.

 

Büszkék vagyunk termékeink elegáns és egyedi stílusára, a kézi készítés aprólékos, művészi kidolgozottságára, a tartós, jó minőségre és arra, hogy lámpáink megrendelői elégedetten viszik hírünket a nagyvilágban.

 

Bízunk benne, hogy Önt is hamarosan megrendelőink között üdvözölhetjük!

 

Ajánlatkérés

Vegye fel velünk a kapcsolatot, kollégánk hamarosan felkeresi megadott elérhetőségein!

Hírek

Kollekció