1062 Budapest, Bajza u. 62. | +36 1 / kattintson +36 20 / kattintson kattintson

Templomi világítás

Templomi világítás

Templomi világítás

Az elmúlt évek örvendetes eredménye, hogy hazánkban is egyre több egyházi és világi műemlék, vagy műemlék jellegű épület újult meg egyrészt különböző pályázati pénzekből, másrészt – templomok esetében – a hívők áldozatos hozzájárulásával. 

Templomi világítás

Az évek során jó néhány templom felújításában mi is részt vettünk és a jövőben is szeretnénk ezt a munkát folytatni. Közel 30 éve gyártunk lámpákat és termékeink jelentős részét teszik ki a klasszikus lámpák. A lámpák alapanyaga a korra jellemző sárgaréz. A gyártási technológiában is igyekeztünk megőrizni a régi korok hagyományait, ezért minden munkafolyamat ma is kézzel történik, így minden darab egyedinek tekinthető. 

Legelőször a romániai Beszterce református templomba gyártottunk Basel 6 karos csillárt, ami egyszerűsége, visszafogott formája miatt lett dísze a templomnak.

Még ebben az évben egyik legszebb feladatunk a Patak római katolikus templomba készített 24 karos Budapest csillár. A kiválasztás a helyi Önkormányzat tisztségviselőinek aktív közreműködésével történt. Számunkra is emlékezetes módon, üzletünkben ült össze a képviselő testület egy része és rendkívül demokratikusan, szavazással döntöttek még arról is, hogy a csillárok karjai lefelé vagy felfelé álljanak vagy, hogy milyen formájúak legyenek a burák. Megfontolva döntöttek erről az értékes darabról, hiszen felelős döntésük nyomán akár több száz évig díszítheti templomukat.

 

Már 2013-ban járunk. Hosszú előkészítést és ugyancsak komoly megfontolást igényelt a Mád-i Szentháromság templomba készített néhány csillár és mennyezeti lámpa. A plébános úrral többszöri egyeztetés után választottuk a Pápa 3 karos és a Pécs mennyezeti lámpát. Reméljük, hogy a híveknek is örömöt tudtunk szerezni.

Ugyanebben az évben gyártottunk a Református Egyház Kiskunlacháza-i templomába Tyrol II. falikarokat, amivel kiegészítettük a már meglévő csillárokat.

Még csak 2014. elején járunk, de már gyártunk 2 db Budapest 12 karos csillárt a Maklár-i katolikus templom részére. Mivel ez a munka is jelentős, hasonló, többlépcsős előkészítő munka előzte meg. Jártak nálunk a helyi asszonyok, a templom plébánosa és mindenkinek volt bele- és hozzászólása a választáshoz, ami jó dolog, hiszen helyi ügyről és a saját pénzük jó felhasználásáról is szólt a döntés.

Ezek a konkrét, befejezett munkáink, de több érdeklődés is van és reméljük, hogy mind több műemlék épületet, templomot fognak szép, hagyományos lámpáink díszíteni.

 


 

Ajánlatkérés

Vegye fel velünk a kapcsolatot, kollégánk hamarosan felkeresi megadott elérhetőségein!

Hírek

Kollekció