Patinás Lámpa Kft. - 1062 Budapest, Bajza u. 62. | +36 20 316 3370 | patinas3@patinas.hu

Gyártás

Így készül az Ön lámpája kézi készítéssel 16 munkafolyamaton át:

Miután rendelését fogadtuk, az Ön igényei szerinti pontosításokkal - a hosszúságot, szélességet, színt illetően - üzemünkben kollégáink hozzálátnak a lámpa alapanyagának előkészítéséhez.

Ha a lámpa öntött alkatrészeket is tartalmaz, akkor azt öntödénkben kézzel aprólékosan beformázzuk, majd több mint 1000 celsius fokos folyékony rézzel kiöntjük.
Miután kész az öntés, a nyers, durva felületet megköszörüljük, az éles sorjákat a belső felületekről lemarjuk, majd kézi finom reszelőkkel egyenletesre alakítjuk.
Ezt követően fémcsiszoló részlegünkben a külső felületeket simára csiszoljuk, majd továbbadjuk esztergályosainknak, lakatosainknak a menetelési, hajlítási, méretezési és ipari ezüsttel történő forrasztási műveletek elvégzésére.
Immár a félkész termék visszakerül fémcsiszoló részlegünkhöz, ahol a korábbi munkafolyamatoknál rárakódott szennyeződéseket kézzel aprólékosan lecsiszoljuk. Ebben az állapotában a lámpa fémrésze fényesen ragyog, mint az arany.
Ezután, egy felülettisztítást követően, egy több fázisú antikolási vagy nikkelezési vegyi eljáráson esnek keresztül a lámpa különálló részei.
Ezt követően, a felület végleges színét ismét a fémcsiszolók végzik el, akik továbbítják az összeszerelő részleg felé a félkész termékeket. Összeszerelés előtt elektromos szerelvényekkel, porcelán foglalatokkal, duplán szigetelt vezetékekkel, és szabványos érintésvédelmi földeléssel látjuk el a lámpákat.
Miután összeszereltük a világítótesteket, minden darabot érintésvédelmi vizsgálatnak vetünk alá, és végül a minőségellenőrzést követően csomagoljuk be az Ön lámpáját.

Nyersanyag:

Nevünkhöz az elmúlt több, mint 35 év alatt, a jó minőség, az egyedi tervezés és a kiváló alapanyagok kapcsolódtak. Nem engedünk a minőségből, minden esetben követjük a kézi technológiát, és 100 % réz alapanyagból készítjük termékeinket.

Hogyan tudja azt Ön ellenőrizni, hogy a lámpa valóban rézből készült?

A lámpák látható része 100%-ban rézből készül, de a stabilitásuk miatt a nem látható tartószerkezetekhez egyéb felületkezelt fémet használunk. Ha a világítótest nem látható részén például a búratartó belsejében megkarcolja a felületet egy éles tárggyal, a karcolásnak fényes aranyszínnel kell ragyognia. Ha nem ilyen, akkor a lámpa nem réz-alapú.

Fémnyomás:

Természetesen ez a munkafolyamat is kézzel készül, amely nem tévesztendő össze a tömeggyártásban készülőkkel, melyeket nagynyomású présgéppel készítenek. A kézzel történő fémnyomásnál az ívek és hajlatok aprólékosabbak és szebbek, mint a présgéppel készülteknél.

Öntés és megmunkálás:

Üzemünkben a nyersöntvények 5 munkafolyamaton mennek keresztül – mindig szakavatott kezekben – mire félkész állapotba kerülnek.
Öntés és öntés között is van különbség ugyanis. Ez az 5 lépcsős, aprólékos munkafázis garanciát jelent arra, hogy az öntvény kiváló alapot biztosítson a lámpájának.

Villamosság, villanyszerelési anyagok:

Lámpáinkban Ön kizárólag porcelán foglalatot talál, melyből mindig biztonsággal távolítható el a kiégett villanykörte.
Vezetékeink duplán szigeteltek, amivel biztonságosan használhatóak a lámpák akár egy esetleges külső sérülés esetén is.

Lámpabúrák:

Lámpáinkhoz az üveg, mint minden más elem, szintén kézzel készül, ügyelve arra, hogy a csiszolási minták szépek, finom vonalvezetésűek legyenek.
Rendkívül szigorúan vizsgáljuk az üvegbúrák minőségét: még az iparági elfogadott hibanormát sem akceptáljuk, így nagyon ügyelünk arra, hogy az üvegcsiszolás mintájában ne legyen átfedés, egymásba csúszás. A csiszolást követően a csiszolt felületet fényesre polírozzuk, ami úgy csillog, mint egy kristálypohár, vagy akár egy ékszer.

Kiválasztott termékek listája